شرایط مهاجرت به عمان
  • عمان، یکی از امن‌ترین کشورهای منطقه خلیج فارس است. این کشور همسایه، روابط نزدیکی با ایران دارد و از نظر مسافت، پایین‌بودن هزینه‌های زندگی و مناسب‌بودن نرخ دستمزدها، یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی برای ایرانیان تلقی می‌شود. در سال ۲۰۱۹ نیز کشور عمان جزو ۱۰ کشور امن جهان برای مسافرت و زندگی انتخاب شد.

    مهاجرت به عمان، به اشکال مختلف تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، توریستی و… امکان‌پذیر است. بد نیست این نکته را هم بدانید که از نظر تحصیلی، این کشور شهریه‌های نسبتاً پایینی دارد. در این مقاله، ضمن بررسی انواع روش‌های مهاجرت به عمان، شرایط و فرایندهای لازم برای هر کدام را نیز شرح می‌دهیم. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

    انواع مهاجرت به عمان

    مهاجرت، در حالت کلی، شامل مهاجرت دائمی و موقت است؛ مهاجرت موقت نیز به دو نوع مهاجرت کوتاه‌ مدت زیر ۹۰ روز و بالای ۹۰ روز تقسیم می‌شود. مهاجرت زیر ۹۰ روز، آسان‌تر است و معمولاً با اهداف توریستی صورت می‌گیرد؛ در حالی که مهاجرت بالای ۹۰ روز، بیشتر با انگیزه کاری یا تحصیلی انجام می‌شود.

    مهاجرت به عمان، به هر دو روش مهاجرت موقت و دائمی امکان‌پذیر است. مهاجرت موقت، معمولاً برای کار، تحصیل، سرمایه‌گذاری در عمان و… صورت می‌گیرد؛ ولی اقامت دائمی، تحت شرایطی خاص از جمله حداقل اقامت ۱۰ ساله در این کشور (بسته به نوع ویزا)، تسلط کامل به زبان عربی و تطبیق با فرهنگ عمانی، به متقاضی اعطا می‌شود.

    روش های مهاجرت به عمان

    روش‌های مهاجرت به عمان

    به اشکال متعددی می‌توان به عمان مهاجرت کرد که در ادامه، مهم‌ترین روش‌های مهاجرت به این کشور را معرفی می‌کنیم:

    • مهاجرت از طریق اقدام برای تحصیل در عمان
    • مهاجرت از طریق پیداکردن شغل
    • مهاجرت از طریق ازدواج با یک فرد عمانی
    • مهاجرت کوتاه‌مدت با ویزای گردشگری
    • مهاجرت از طریق ویزای همراه
    • مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری یا تمکن مالی
    • مهاجرت از طریق ثبت شرکت در عمان

    شرایط مهاجرت به عمان

    مهاجرت به عمان، علاوه بر شرایط عمومی، بسته به نوع ویزا، شرایط مخصوص دیگری نیز دارد. در ادامه، ابتدا شرایط عمومی مهاجرت به عمان و سپس شرایط خاص هر ویزا را معرفی می‌کنیم.

    شرایط عمومی مهاجرت به عمان عبارت‌ هستند از:

    • توجه و احترام به فرهنگ و آداب مردم عمان، به‌دلیل سنتی ‌بودن این کشور نسبت به کشورهایی مانند امارات
    • عدم داشتن سوءپیشینه
    • اثبات تمکن مالی
    • داشتن پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
    • داشتن عکس موردنیاز آن پاسپورت
    • سلامت بهداشتی
    • داشتن اجازه ورود به عمان
    • ارائه انگیزه‌نامه سفر
    • گرفتن پذیرش برای ورود به دانشگاه یا اجازه کار در مورد ویزای کاری
    • پرکردن فرم درخواست ویزا
    • ارائه مدارک هویتی مانند کارت ملی، شناسنامه و…

    در جدول زیر، شرایط اختصاصی هر یک از شیوه‌های مهاجرت به عمان را مشاهده می‌کنید:

     

    نوع مهاجرت شرایط اختصاصی
    مهاجرت تحصیلی مقطع کارشناسی: داشتن مدرک تحصیلی دیپلم با معدل بالای ۱۶، مدرک زبان آیلتس بالای ۵.۵، پرداخت شهریه ۱۰۰۰ تا ۲۵۰۰ دلاری
    مقطع کارشناسی ارشد: کسب نمره ۲.۷۵ از ۴ در آزمون CGPA، مدرک زبان آیلتس حداقل ۶.۵، پرداخت شهریه بین ۴ تا ۶ هزار دلاری
    مقطع دکتری: ارائه مدرک کارشناسی و ارشد با معدل مناسب، داشتن مدرک زبان آیلتس ۷ به بالا، داشتن مقالات پژوهشی و انتخاب استاد راهنما
    مهاجرت شغلی داشتن سن بین ۲۱ تا ۶۰ سال، داشتن نامه پیشنهاد شغلی از شرکت‌های ثبت‌شده در عمان، مدارک تحصیلی یا کاری مرتبط
    مهاجرت توریستی فرم درخواست ویزای گردشگری، تعهد برگشت به کشور، رزرو هتل برای مدت‌زمان اقامت در این کشور، خرید بلیط رفت‌وبرگشت، گواهی تمکن مالی برای هزینه‌های سفر
    مهاجرت از طریق ویزای همراه گواهی تمکن مالی فرد دارای ویزا برای حمایت از اعضای خانواده‌اش که ویزای همراه دریافت می‌کنند، گواهی اجاره یا خرید محل سکونت توسط کفیل فرد، مجردبودن و داشتن سن زیر ۲۱ سال در صورت گرفتن ویزای همراه از طریق والدین
    مهاجرت از طریق تمکن مالی سرمایه‌گذاری حداقل ۲۵۰ هزار ریال عمان برای اقامت ۵ ساله، سرمایه‌گذاری حداقل ۵۰۰ هزار ریال عمان برای دریافت اقامت ۱۰ ساله،
    نکته: هر ریال عمان، حدود ۲.۶ دلار آمریکا است.
    مهاجرت از طریق ثبت شرکت کسب مجوز درجه ممتاز از دولت عمان، داشتن سرمایه ثبتی حداقل ۲۰ هزار ریالی در مناطق آزاد
    مهاجرت از طریق ازدواج گواهی تمکن مالی همسر عمانی، اثبات زندگی با همسر عمانی به مدت حداقل ۱۰ سال برای دریافت اقامت، اثبات صوری‌نبودن ازدواج، تسلط فرد مهاجر به زبان عربی

     

    قوانین مهاجرت به عمان

    عمان نیز مانند هر کشور دیگری، قوانین مهاجرتی خاص خود را دارد. بخشی از این قوانین، مربوط به شرایط مهاجرت به عمان و شرایط لازم برای اخذ ویزاهای مختلف است که در قسمت‌های قبل، به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کردیم. در ادامه، چند قانون دیگر را نیز معرفی می‌کنیم که مربوط به اخذ اقامت دائم این کشور هستند:

    • شخص نمی‌تواند هم‌زمان شهروندی عمان و یک کشور دیگر را داشته باشد؛ مگر اینکه حکم حکومتی بگیرد.
    • امکان اخذ اقامت دائم، در صورت زندگی در عمان به مدت بیش از ۱۰ سال، فراهم است.
    • تسلط به زبان عربی، برای دریافت اقامت دائم لازم است. برای این منظور باید آزمون خاصی را پشت سر بگذرانید.
    • عدم داشتن سوءسابقه و ارائه گواهی کار یا ارائه گواهی تمکن مالی، برای دریافت اقامت لازم است.
    • در عمان، تابعیت از طریق خون منتقل می‌شود و کودکان برای اخذ تابعیت، باید پدر و مادر عمانی داشته باشند؛ البته اگر یک کودک خارجی، توسط خانواده‌ای عمانی‌ به فرزندخواندگی پذیرفته شود، تابعیت عمانی به وی اعطا خواهد شد.

    هزینه مهاجرت به عمان

    هزینه مهاجرت به عمان، درصورتی‌که مهاجرت شما از طریق سرمایه‌گذاری یا تمکن مالی نباشد، مبلغ قابل ‌توجهی خواهد بود و شما باید مانند دیگر کشورهای جهان، هزینه‌های تحصیل، زندگی و اسکان خود را در این کشور بپردازید. گذشته از این، فقط هزینه خدمات اخذ ویزا، توسط فرد پرداخت می‌شود که آن‌هم برای ویزای سرمایه‌گذاری رایگان خواهد بود و برای سایر ویزاها، ۲۰ ریال عمان در نظر گرفته شده است.

    سخن پایانی

    در این مقاله، علاوه بر معرفی انواع روش‌های مهاجرت به عمان، شرایط لازم برای هر کدام از این شیوه‌ها را نیز بیان کردیم. در مجموع، برای مهاجرت به عمان با قوانین سرراستی مواجه خواهید شد؛ بااین‌حال آگاهی از جزئیات این قوانین، فرایندی زمان‌بر است و به دقت بالایی نیاز دارد.

    عمان، به‌دلیل ثبات اقتصادی و رابطه حسنه خود با ایران، یکی از کشورهای مناسب برای ثبت شرکت توسط ایرانیان است. برای دریافت مشاوره و راهنمایی در این خصوص و آشنایی با انواع شیوه‌های مهاجرت به عمان، با کارشناسان ما در موسسه اندیشه قرن کیش تماس بگیرید.

    سوالات متداول

    مهاجرت به عمان به‌چند دسته تقسیم می‌شود؟

    مهاجرت به عمان به‌ دو دسته مهاجرت موقت (زیر ۹۰ روز یا بیشتر از ۹۰ روز) و مهاجرت دائمی (حداقل ۱۰ سال) تقسیم می‌شود.

    هزینه مهاجرت به عمان چقدر است؟

    هزینه مهاجرت به‌عمان بسته به شرایط هر فرد عددی کاملا متفاوت است. تنها نکته مهمی که باید بدانید این است که به‌غیر از ویرای سرمایه‌گذاری، برای سایر ویزاها باید مبلغ ۲۰ ریال عمان را بپردازید.

    از چه شیوه‌هایی می‌توان به عمان مهاجرت کرد؟

    مهاجرت تحصیلی، شغلی، ویزای همراه، تمکن مالی، ثبت شرکت، سرمایه‌گذاری و ازدواج.

    مهم‌ترین شرایط مهاجرت به عمان چیست؟

    نداشتن سوء سابقه، تمکن مالی به‌اندازه مورد نیاز برنامه انتخابی، گذرنامه با اعتبار حدقال ۶ ماه، گواهی پزشکی، پذیرش تحصیلی یا نامه پذیرش شغلی و…

    بیشتر بخوانید:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    مطالب مرتبط
    فهرست