فهرست مطالب
امارات از نظر اعتماد سرمایه گذاری مستقیم خارجی در خاورمیانه رتبه اول و در جهان رتبه سوم را دارد
بر اساس رتبهبندی بازارهای نوظهور شاخص اعتماد سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDICI) در سال 2023، امارات متحده عربی بازار نوظهور پیشرو در سراسر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است.
هدف این رتبه بندی ارائه رهبران کسب و کار است تا مشخص کنند کدام بازارها برای سرمایه گذاران جذاب تر هستند.
در بیانیه FDICI آمده است که امارات متحده عربی به دلیل رشد قوی در سال گذشته، پس از چین و هند، رتبه یک منطقهای و سوم جهانی را به خود اختصاص داده است، به دنبال آن محیط تجاری جذاب و تمرکز بر نوآوری و قابلیتهای تکنولوژیکی قرار دارد.
علاوه بر این، در سال 2022، تولید ناخالص داخلی امارات متحده عربی در مقایسه با سایر کشورهایی که “به دنبال رونق پس از کووید در سال 2021 از رشد ضعیفی برخوردار بودند، 7.9 درصد رشد کرد.”
این شاخص همچنین میگوید که انتظار میرود امارات متحده عربی در سالهای 2023 و 2024 با نرخ رشد به ترتیب 3.2 و 4.8 درصد با سرعت ثابتی رشد کند.
امارات متحده عربی همچنان یک مقصد فوقالعاده جذاب برای سرمایهگذاران باقی میماند، بهویژه با توجه به راهاندازی برنامه اقتصادی دبی (D33) – یک برنامه اقتصادی 8.7 تریلیون دلاری برای تقویت تجارت، سرمایهگذاری و ارتقای جایگاه خود به عنوان یک مرکز جهانی. واضح است که دولت همچنان متعهد به تنوع بخشیدن به اقتصاد امارات متحده عربی و تقویت محیط تجاری امارات است.”
رتبه بندی FDICI MENA
بر اساس این شاخص، امارات در رتبه هجدهم جهانی قرار گرفت و پس از آن قطر در رتبه بیست و یکم و عربستان سعودی در رتبه بیست و چهارم قرار گرفتند.
بر اساس این شاخص، عملکرد قوی عربستان سعودی به دلیل رشد 8.7 درصدی تولید ناخالص داخلی در سال 2022، اصلاحات گسترده حامی کسب و کار، چشم انداز مالی قوی و تسریع پیشرفت در تنوع اقتصادی بوده است.
قطر از سال 2022 به دلیل میزبانی جام جهانی فوتبال 2022 قطر، سه رتبه در سطح جهانی بالا رفت.
جام جهانی علاوه بر چشم انداز ملی 2030 کشور که هدف آن تنوع بخشیدن به اقتصاد قطر به دور از نفت است، علاقه سرمایه گذاران را افزایش داده است.
در بیانیه آمده است: «رشد قوی تولید ناخالص داخلی قطر به میزان 4.1 درصد در سال 2022، از 1.5 درصد در سال 2021 نیز می تواند به اعتماد رو به رشد سرمایه گذاران نسبت داده شود.
کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز در بازارهای نوظهور جایگاه های بالایی را به خود اختصاص دادند و قطر در رتبه چهارم و عربستان سعودی در رتبه ششم جهانی قرار گرفتند.
در این بیانیه آمده است: «احساس سرمایهگذاران در سایر کشورهای خاورمیانه رو به رشد است و مصر، ترکیه و مراکش به ترتیب در رتبههای چهاردهم، پانزدهم و شانزدهم در بازارهای نوظهور قرار دارند.»
رتبه بندی جهانی FDICI
بر اساس این گزارش، سرمایه گذاران محتاطانه نسبت به اقتصاد جهانی خوشبین هستند و 82 درصد برنامه ریزی برای افزایش سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) خود در سه سال آینده دارند.
اریک آر پیترسون، شریک و مدیر عامل شورای سیاست گذاری کسب و کار جهانی کرنی، یکی از نویسندگان گزارش، گفت: «در حالی که سرمایه گذاران عموماً به چشم انداز سرمایه گذاری مستقیم خارجی خوش بین هستند، نتایج امسال ما نیز میزانی از احتیاط را نشان می دهد. سرمایهگذاران افزایش قیمت کالاها، افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی و افزایش بیثباتی سیاسی در بازارهای نوظهور را از مهمترین عوامل خطر طی سه سال آینده ذکر کردند.
FDI برای سودآوری و رقابت شرکت مهم است. ایالات متحده (ایالات متحده آمریکا) همچنان رتبه اول را در زمینه سرمایه گذاری مستقیم خارجی دارد و پس از آن کانادا، ژاپن، آلمان، بریتانیا (بریتانیا) و فرانسه قرار دارند. بازارهای توسعه یافته همچنان مقصد ترجیحی برای سرمایه گذاری هستند، به طوری که 19 کشور از 25 کشور در این شاخص بازارهای توسعه یافته هستند.
این گزارش همچنین تاکید می کند که رهبران کسب و کار جهانی شدن را به عنوان نیروی مرکزی پشت سرمایه گذاری مستقیم خارجی می بینند و 66 درصد پیش بینی می کنند که جهانی شدن در سه سال آینده افزایش یابد. این امر توسط زیرساخت های دیجیتال و فرصت های تجاری رو به رشد با موانع محدود هدایت می شود. با این حال، سرمایه گذاران اذعان دارند که جهانی شدن در حال تغییر است.
تری تولند، یکی از نویسندگان گزارش، می گوید: «در حالی که یافته های ما نشان می دهد سرمایه گذاران به مزایای جهانی شدن اعتقاد دارند و انتظار دارند که آن تقویت شود، آنها همچنین پیش بینی می کنند که منطقه ای شدن بیشتری در سه سال آینده انجام شود و دولت های ملی استراتژی هایی را برای افزایش خودکفایی دنبال کنند. مدیر شورای سیاست گذاری تجارت جهانی
این نتایج حاکی از آگاهی است که در حالی که جهانی شدن ادامه خواهد داشت، ماهیت آن ممکن است در حال تغییر باشد – و رهبران کسب و کار باید بر این اساس آماده شوند.
منبع: ArabianBusiness